Rólam

Czagler Zsuzsa:   Az én történetem

Célom, hogy segítsek azoknak az embereknek, akik úgy érzik túlhajszoltak, stresszesek, demotiváltak, megakadtak magánéletükben vagy karrierükben.
Segítem őket abban, hogy újra felfedezhessék kik is ők, miért vannak itt és mi motiválja őket arra minden reggel, hogy felkeljenek.
Megmutatom nekik hogyan éljenek olyan értékes életet, amire születtek.

Amióta csak eszemet tudom,

egész életemben bizonyítani akartam, hogy elég jó vagyok, és így mindig a legjobb akartam lenni. Az iskolában én voltam a kitűnő tanuló, és lány létemre a matek volt a kedvencem. Sosem értettem, hogy lehet az, hogy valaki nem szereti a matekot. Pedig az olyan kristálytiszta, világos, logikus, egyszerű. Sosem voltam megelégedve a mindenkori állapotommal az életem semelyik területén, mindig azt kerestem, hogyan tudnám máshogy, egyszerűbben, jobban csinálni, megváltoztatni a dolgokat.

Édesapám álmát váltottam valóra,

amikor villamosmérnök lettem és számítógépeket programoztam. Néhány év múlva azonban rájöttem, hogy hiába szeretem a matekot, a bitek és bájtok unalmasak, a számítógépek meg kifejezettek idegesítőek, mivel mindig azt csinálják, amit beléjük programoztam, nem pedig azt, amit igazából szerettem volna, hogy csináljanak. Nem tudták olvasni az agyamat. És bár szerettem adatokkal dolgozni, a programozás kimondottan nem az én álmom volt. Elkezdtem arról álmodni, hogy emberekkel dolgozom, de közben azért adatvezérelt hozzáállásomat is használom. Újból elkezdtem tanulni és újabb képzettséget

Szakmát változtattam a marketing irányába,

és média-tervezési és -vásárlási szakember lettem. Imádtam. Kiváló emberekkel dolgoztam, néhányuk tényleg képes volt olvasni az agyamban és megcsinálni, amit csak gondoltam. Büszke voltam, hogy a munkánkkal embereket inspiráltunk, hogy megvegyék ügyfeleink termékeit és így ügyfeleink üzleti sikereit építettük. Örültem, hogy közben rengeteg kutatási adattal dolgozhattunk és ezekből inspiráló következtetéseket vonhattunk le. 1995 és 2016 között képességeimet nagyon sok szempontból tudtam fejleszteni és megmutatni, mint pl.  regionális média management felépítése, haldokló médiaügynökség újjáélesztése és profitábilissá tétele 9 hónap alatt, 2 új ügynökség felépítése a nulláról profitábilis elismert piaci szereplővé. 5 évet töltöttem egy nagy multi cégnél annak a termékeit reklámozva, majd átmentem a másik

Ügyvezető igazgatóként 16 évig

én végeztem a HR funkciók nagy részét is, mint felvételiztetés, tehetségfejlesztés, tréningtartás, kompenzációs csomag összeállítás, csapatépítés, és még sok más munkaerőhöz kapcsolódó tevékenység. Ezek alatt az évek alatt elkezdtem érezni, milyen nagy siker embereknek segíteni, látni az ő fejlődésüket és az abból fakadó boldogságukat. Büszke voltam a munkahelyi sikereinkre, de rájöttem, hogy az igazi siker a hozzájárulás mások életének javításához és látni, hogyan élik meg a boldogságot ennek következtében. Bár sikeres voltam a munkámban, nem éreztem magam teljes egésznek a magán életemben.

Elkezdtem keresni mindenféle módokat, hogy javítsak az életemen.

Először testemen keresztül, majd később gondolataim, érzéseim, lelkem útján. Rengeteg dolgot kipróbáltam: hastánc, zumba, salsa, boogie, jóga, hot jóga, speed fitness, tánc terápia, transztánc, női örömtábor, meditációk, Osho-féle aktív meditációk, tisztítókúra, léböjt, nyers-étkezés, lúgosítás, elvonulás. Kértem segítséget dietetikustól, természet-gyógyásztól, csontkovácstól, akupunktúrástól, homeopátiástól, pszichológustól, kineziológustól, családállítótól, látótól,  belső utaztatótól,  szellemgyógyásztól.

Nagyon sok mindent megértettem eközben,

elkezdtem tudatába kerülni azoknak a dolgoknak, amik visszahúztak. Elhatároztam, hogy segíteni akarok magamnak és elkezdtem ebben támogató dolgokat tanulni. Így került sorra: az autogén tréning, asszertivitási tréning, mindenféle önismereti kurzus, Reiki energia kezelés, EFT (Érzelmi felszabadítás technika), karma tudatos gyógyítás, source memory healing.

Nagyon sok helyről jöttek ugyanazok a tanítások.

2014-ben kezdtem el az NLP kurzust,  és az NLP volt az, ami számomra egységbe tudta foglalni az életemben addig tapasztaltakat.  NLP egy nagyon egyszerű eszköztár arra, hogy felfedezzem a neurologóiai (Neuro) folyamataimat, a nyelvi (Linguistic) és viselkedési mintáimat, melyeket tapasztalat útján (programozás) tanultam meg, és ezeket megváltoztassam egy adott cél elérése érdekében.  Ezalatt döbbentem rá, hogy a korábbi, akár gyermekkori események, miként formálták életemet és ezek hogyan blokkolnak a továbblépésben és akadályozzák meg, hogy kiálljak magamért. Villámcsapásként ért, amikor először láttam az NLP egyik modelljét, ami teljesen összhangban volt az én összes korábbi tapasztalatommal: 

Gondolataink, érzéseink, viselkedésünk, szavaink és fiziológiánk kölcsönösen hatnak egymásra, egy egészként viselkednek, és ha az egyiket változtatjuk, akkor a többi is változni fog!

Ekkor kerültem tudatába annak, hogy a testem teljesen gondolataimra és érzéseimre reagál. Hogy én magam betegítettem meg magam a saját gondolataimmal és hogy én saját magam vagyok felelős a gondolataimért, ha egészséges akarok maradni! Egy NLP kurzuson, a Küldetés Iránytűn történt az is, hogy az igazi küldetésem megjelent a szemem előtt. Ez a küldetés, ami boldogságot hoz az életembe.

Küldetésem, hogy segítsem terjedni a lélek-melegséget.

Onnantól kezdve tudtam, hogy más a sorsom, mint hogy ügyvezető legyek egy média ügynökségnél. Segíteni akarok embereknek, hogy kijöjjenek a mindennapi küzdelmeikből, elakadásaikból, kilátástalannak tűnő gödreikből, és tovább induljanak a boldogságuk felé, melegedjen a lelkük. Ami igazán érdekel,  elvarázsol, azok az emberek.  Ekkor kezdtem el újra tanulni, és újabb szakmai képesítést szereztem.

2016-ban, több, mint 2 évtizednyi multi céges tapasztalat után, megint szakmát változtattam

 és 2017 óta ICF ACC minősítésű coachként kezdtem el dolgozni, ismét a semmiből indulva, most immár a saját vállalkozásommal.  2017 őszén találkoztam a Motivational Maps-el, ami újabb villámcsapásként ért: egy pillanat alatt megértettem azokat a helyzeteket, amiket vezetőként nem tudtam megoldani, amikor nem tudtam motiválni a kollégáimat és emiatt elveszítettem őket.  2018 eleje óta foglalkozom ezzel, 2018 ősze óta már akkreditáló trénerként is. Ehhez kapcsolódóan,  mivel a vezetők fejlesztése az alap a motivációs képesség eléréséhez, 2018-ban Liberating Leadership Practitionerré is váltam.  Azaz segítem a vezetőknek első számú prioritássá tenni az embereik fejlesztését, és az ehhez szükséges képességek, hozzáállás elsajátítását. Összes képességemet, tudásomat, tapasztalatomat arra használom, hogy segítsek az embereknek visszaszerezni a motivációjukat, energiájukat, elégedettségüket, boldogságukat mind munkájukban, mind magánéletükben és így segítem terjeszteni a lélek-melegséget!

Talán ez a Fem3cafés beszélgetés az általam szervezett “Saját Utamon” napról, segít Önnek, hogy jobban belelásson a gondolkodásomba. Kattintson a képre a lejátszásért:

Folyamatos önfejlesztésem és szakmai fejlődésem legjelentősebb lépései:

+3630/ 230 62 66

Ha szeretne jobban megismerni a közös munkánk előtt, vagy kérdése merült fel, hívjon bátran!
Vagy jelentkezzen be egy 30 perces ingyenes konzultációra:

Rólam írták: