✽✽✽ Pajkó Andrea

Vállalkozásfejlesztési szakemberként biztosan állíthatom, hogy a vállalkozó válás legnagyobb gátját nem a menedzsmenttudás vagy a marketingismeretek hiánya jelenti. Tíz esetből kilencszer azt látom, hogy a hezitálás, a kudarctól való félelem bénítja meg a döntést. Bizony én is benne vagyok abban a kilenc  esetben. Hosszú heteken, hónapokon, olykor éveken keresztül töprengtem, vívódtam, olykor már a saját agyamra mentem…

Pedig egyszerű a kérdés: Vajon átmerem lépni az árnyékomat?

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy milyen gátló tényezők akadályoznak engem és a vállalkozásomat. Nagy felismerés volt kimondani, hogy nincs gátló tényező az életemben magamon kívül… Én magam vagyok a dolgok a kerékkötője, ha nem hiszek magamban…

Volt, amikor úgy szomjaztam a külső megerősítést, mint sivatagi vándor a vizet… Amikor Zsuzsával találkoztam, akkor épp úgy éreztem magam, mint a fuldokló a vízben. Szétfeszített a tehetetlenség, a frusztráció, hogy évek óta rágódom egy ötletemen. Zsuzsa szerencsére mentőövet dobott. Az első coaching után duzzadtam az energiától, és hatalmas elánnal vágtam bele a megvalósításba 2 év tétovázás után.

Mit kaptam Zsuzsától a coaching során?

1)      Lépésről lépésre kivéreztettük a hiedelmeimet, frusztrációimat.

2)     Ráébresztett, hogy minden belső erőforrásom megvan az álom kivitelezéshez. Sokáig a külső megerősítésre vártam, ahelyett hogy bíztam volna magamban.

3)     A kudarctól való félelmem elpárolgott, mert felvérteződtem megnövekedett önbizalommal.

4)     Nagyot dobott a hatékonyságomon, hogy konkrét határidőket kért tőlem, és számon is kérte a vállalásaimat. Életemben olyan gyorsan nem hoztam még tető alá hasonló volumenű projektet.

5)     És a hab a tortán: felsővezetői tapasztalatával, üzleti rálátásával a coaching mellett konkrét üzleti tudást is kaptam, amiket hasznos napi praktikaként azóta is használok.

Zsuzsával való közös munkám számokban:

  • 24 hónapnyi gyötrelmes belső vívódás és egy helyben toporgás
  • 1 coaching beszélgetés
  • 1 hét a következő coaching ülésig: a dinamikus szervezésnek köszönhetőn meghirdettem a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli eseménysorozatot.
  • 1 újabb megerősítő coaching beszélgetés
  • 1 mentoring beszélgetés, ami az üzleti kérdéseimet is helyre tette

Az eddigi mérleg:

7 reggeli több mint 220 résztvevővel, 1 saját workshop és 2 tréning vendégelőadóval: a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli bejáratott, elismert programmá vált Kecskeméten, amely a régión túl Budapestről és más nagyvárosokból is vonz résztvevőket.

Pajkó Andrea, a kecskeméti Trendalelke Vállalkozónői Reggeli eseménysorozat alapítója