Motivációs térkép, motivational maps

Vezetői tippek HOME Officeban: Miben nem bíznak a vezetők home office kapcsán?

A járványhelyzet kapcsán sokszor felmerült, hogy sok vezető nem szívesen engedi home office-ra az embereit, mert fél attól, hogy nem fognak dolgozni. De vajon mitől félnek? Miben nem bíznak?

- A kollégák képességeiben?  Meg tudják csinálni egyáltalán?
- A kollégák önállóságában? Egyedül is meg tudnák csinálni?
- A kollégák értelmében? Vajon értik-e mi a dolguk?
- A kollégák motiváltságában? Eddig csak azért csinálták, mert a főnök látta őket?
- Az otthoni megfelelő munkakörülmények hiányában?
- Saját vezetői képességében?

Március 31.-ei Motivációs Ügyeletünkön a résztvevők szerint a saját vezetői képességükben nem bíznak. A videóban  egy "béke időben",  kisebb  céges változás kapcsán készült csapattérképes motivációtérképezési esettanulmányban megmutatjuk, hogyan járulhat hozzá a a bizalmatlansághoz  a pontos egyéni és csapat motivátorok nem ismerete?

- Hogyan tudja demotiválni a csapatát, ha a vezető nem tudatos a saját fő motivátorainak hatásáról a csapatra?   
- Hogyan nem jön ki a csapatból a maximális eredményesség, ha a vezető a nagyon elégedett a saját irányításával és közben nem veszi észre, hogy nem használja a csapat motivációit optimálisan?
- A home officeba költözés kapcsán milyen motivátorok miatt várható további demotiválódás és mit lehet tenni ennek megelőzésére? Ezzel kapcsolatban részletesebb tippek ebben a korábbi cikkben. 

A vezetők motiválási képessége fejleszthető, a saját és csapat motivátorok iránt való tudatossá válásssal. Ezt segíti a Motivációtérképezési alapdiagnosztika. Ebben ajánluk fel segítségünket: 

1) Ingyenes heti Motivációs Ügyelettel: Április 7-ei Ügyeletünkön a kék gallérosok, gyárban, terepen dolgozók motiválását járjuk körbe. bit.ly/Motivaciosugyelet
2) Vezetőknek szóló egyszeri kedvezményes motivációtérképezési ajánlatunkkal.    https://motivationalmaps.hu/motivational-maps-teszt-kiertekeles/

 

Miben nem bíznak a vezetők home office kapcsán?