Elég fontos vagy-e már magadnak?

Nagyon sokszor tapasztaltam az embereknél, sajnos korábban magamon is, hogy a fontossági sorrendben az “ÉN LELKEM” és az “ÉN TESTEM” valahol leghátul kullog. Minden más fontosabb nálunk:

• Fontosabb, hogy a cég meg ne érezze a hiányunkat 1-2 napig, és ezért betegen is bevonszoljuk magunkat (vagy akár évekig szabira sem mentem emiatt)
• Fontosabb, hogy mindenki másnak megcsináljunk mindent, amit kér, még akkor is, ha már az utolsó leheletet zsigereljük ki magunkból,
• Fontosabb, hogy magasan kvalifikált értelmiségiként akkor is mi csináljuk meg a háztartást és kivasaljuk az utolsó zsebkendőt és ágyneműt is, mikor már alig állunk a lábunkon, (ezt másoknál tapasztalom)
Valahogy annyi minden fontosabb SAJÁT MAGUNKnál, hogy a prioritás lista végén vagyunk. Mi majd akkor kerülünk sorra, ha már nincs semmi előttünk a listán. De mindig magunk elé veszünk minden mást, és ezért soha nem kerül ránk figyelem.
Csak akkor kezdünk el figyelni magunkra, amikor már olyan hangos a testünk/lelkünk segélykiáltása, hogy már nem tudjuk nem észrevenni:
• amikor hónapokig depressziósak vagyunk,
• amikor olyan nyúzottan nézünk ki, hogy megijednek tőlünk az ismerősök,
• amikor valami egészségügyi vészhelyzettel hirtelen kórházba kerülünk,
• amikor idegösszeomlásunk, infarktusunk, agyvérzésünk stb. lesz.

Ilyenkor általában tényleg fizikai kényszer-pihenőre kell kerülnünk.
Ilyenkor szoktunk elgondolkodni az életünkön, és ha szerencsénk van, akkor még talpra tudunk állni.
Ilyenkor tudjuk megtanulni a fájdalmas módon, hogy ahhoz, hogy minden más fontos dolog jól menjen, ahhoz ÉN nekem kell jól működnöm.
Ilyenkor döbbenünk rá, hogy első prioritásként kell elkezdeni foglalkozni magunkkal, a lelkünkkel, a testünkkel, a gondolatainkkal.
És amikor ezt elkezdjük, akkor végre elkezdünk egyensúlyba kerülni magunkkal, és meglepő módon a körülöttünk levő dolgok is jobban kezdenek el működni.
Én is ezt éltem meg sokszor, és tanultam meg nagy sokára. Sok emberrel tapasztaltam már ugyanezt, és szerencsére látom, hogy sokan megtanultuk ezt már.
Te hogy állsz ezzel a tanulással? Megtanultad már, hogy te fontos vagy? Megtanultad már, hogy foglalkozz magaddal és a lelkeddel, ha érzed, hogy valami nem stimmel az életedben?
Ha úgy érzed nem, akkor szívesen nyújtok segítséget abban, hogyan kezdj el foglalkozni magaddal.
Várlak szeretettel valamelyik egyéni vagy csoportos programomon.