✽✽✽ Egy egyéni vállalkozó véleménye közös munkánkról, aki új vállalkozásba kezdett a coaching ülések hatására

„Olyan a coach a közös munkában, mint az utat jelző fény a sötétben. Nekem kell eldönteni, hogy indulni akarok és a nagyjából való irányt is nekem kell tudnom. A sötétben tapogatózást (nem tudom hogyan jutok oda, ahová szeretnék..) a coach segíti. Rajta tart az úton és megerősíti a jó irányt.

Tudtam, hogy valami nem stimmel abban a látszólagos nyugalomban, aminek a része voltam, nem változtattam. Nem volt hozzá bátorságom, nem hittem eléggé magamban…
A coach akkor segít nekem , amikor hiányzik belőlem a bátorság, nem vagyok biztos magamban, nem tudom elképzelni, hogy van-e élet azon kívül a „langyos dagonyán” kívül, amiben éppen vagyok. Számomra a coach olyan a lelkemnek, mint a vitamin a testemnek megfázáskor: feljavítja a lelkemet, jobbá válik az életminőségem, jobban érzem magam tőle.
Zsuzsa coachként a végletekig kérdez, amivel felismertet olyan dolgokat, amiknek nem tulajdonítottam jelentőséget. Előszedi az elmém sarkában ücsörgő, elfelejtett, elsikkadt gondolataimat, a korábban elvesztett szálakat visszahozza, ezáltal rámutat további lehetőségeimre. Néha figyelmeztet és az orrom előtt tartja őket, és figyeli, hogy megcsináljam őket. Nem hagyja, hogy az érzések elvigyék a dolgokat, a lényeget tartja a fókuszban és a kérdéseivel továbbviszi a helyzetet.
Zsuzsa lényeglátása nagyon jó. A lényegről készült írásbeli összefoglalója az ülésekről mindig meglepett, mivel korábban az sem tudatosult bennem, amit kiejtettem a számon. De az írásbeli összefoglaló szembesített és emlékeztetett ezekre. Ez, valamint az emailes kérdései és a naplózás a folyamat során pedig mindig továbbfejlesztettek az ülések között.
Zsuzsával való együttdolgozásunk eredményeként elindult a saját vállalkozásom, saját elképzelésem szerint, biztossá váltam magamban és meg vagyok győződve , hogy én meg tudom ezt csinálni, nem ücsörgök tovább a dagonyában.
Aki szeretne fejlődni, keresi az útját, meg akar valósítani valamit, annak tudom ajánlani Zsuzsát coachként, aki ebben segít: használjuk az életünket saját magunk megvalósítására. Zsuzsa pályafutása bizonyítja, hogy el lehet jutni bárhova. Képes volt változtatni, erő, lendület van benne, semmi sem lehetetlen. És ezt át hozza ki ügyfeléből is.”