✽✽✽ Dóra, senior munkatárs egy KKV-nál

Ezzel a kéréssel fordult hozzám egy céges ügyfél egy senior kollégájukkal kapcsolatban: „Egyik senior kolléganő kért tőlem segítséget prezentációs tréning, technikák területén, hogy szeretne fejlődni, viszont nagyon nem érzi magabiztosan magát ezekben a szituációkban és kvázi menekül is. Volt olyan eset, hogy fizikailag is beteg lett, amikor prezentálnia kellett. Nagyon izgul és valószínűleg más is lehet a háttérben, de ehhez szaktudásra van szükség, hogy kiderítsük és feloldjuk ezt a blokkot.”

Néhány alkalom után ezt a visszajelzést adta a senior kolléganő:

„A veled való ülések után mikor prezentálnom kellett, már nem volt félelem napokkal előtte, csak aznap reggel egy kicsi izgalom. A főnököm utána jelezte is, hogy jól prezentáltam. Úgy érzem, ez azért volt, mert jól tudtam a témát és szívesen beszéltem róla, “ajándékként adtam”.

Nagyon sokat segített az, hogy neked prezentálhattam, mert azonnal visszajelzést kaptam arról, hogy mi az amit jól csinálok, illetve mi az amin javítanom lehet. Illetve Te is dolgoztál ezen a területen, így jó rálátásod van arra, hogy hogyan és mit érdemes prezentálni az ügyfélnek. Valamint hatásos volt nekem az is, hogy kiragasztottam a tükörre a „Jó vagyok, ahogy vagyok” mondatot.

1-10-es skálán kezdetben 5-sre értékeltem önmagam, de most úgy érzem, hogy 9-es vagyok a skálán. Ebben segített az azóta eltelt pár alkalom, amikor prezentáltam, és sikerélményt jelentett.

Szeretném megköszönni még egyszer a segítséged, úgy érzem, hogy egy nagyon zavaró tényezőt sikerült kiiktatni az életemből és ez nagy könnyebbség. Sokkal magabiztosabbnak érzem magam a prezik előtt.