Czagler Zsuzsa
0év vezetői tapasztalat

Czagler Zsuzsa

Motivational Maps Business Practitioner and Trainer for Hungary
Liberating Leadership Practitioner
ICF ACC Coach, Mentor, NLP Master
Managing Director, VIP Valued Inspired People

Hiszem, hogy lehetséges boldogan élni és közben a leghasznosabban hozzájárulni a világ fejlődéséhez. Célom, hogy megmutassam azoknak az embereknek, akik úgy érzik túlhajszoltak, stresszesek, demotiváltak, megakadtak magánéletükben vagy karrierükben, hogyan valósítsák meg azt az értékes életet, amire születtek.  Motivált emberként boldogabbakká és munkájukban is eredményesebbekké válnak. Ezáltal a cégek teljesítménye is nő. 

Boldogabb emberek = nagyobb teljesítmény = jobb világ

Szolgáltatásaink

Rólunk írták

Elégedett ügyfeleink
After hearing Zsuzsa tell her life story at a conference, I was compelled by her positive energy to reach out and ask for help. I am so happy I did. In a few short sessions, she helped me go from clueless to a structured plan for ...

After hearing Zsuzsa tell her life story at a conference, I was compelled by her positive energy to reach out and ask for help. I am so happy I did. In a few short sessions, she helped me go from clueless to a structured plan for my next career move. What makes Zsuzsa unique is that she is a great listener who guides you toward the truths that are just under the surface without pushing her own agenda. I really liked her flexibility with timing and the digital sessions because it removed the stress of having to get somewhere and this was really helpful with my baby. One of the most important lessons she taught me is that I already have my own formula for success and that I need to trust it. This is something I will cherish for the rest of my life.

Devon - expatriate in Hungary, 2019

Legfrisebb blogbejegyzések

Hírek a motiváció, az Ön és a szervezet fejlesztés világából.
Piac&Profit konferencia kapcsán a motivációról
okt. 11.

Piac&Profit konferencia kapcsán a motivációról

A VOSZ által végzett felmérésből az derült ki, hogy a válaszadók 68%-a nem dolgozna, ha nem lenne rászorulva. Szerintem nem ez az igazi kérdés, hanem ez: 
Szívesen keresnél-e pénzt, ha olyanért fizetnének, amit örömmel, élvezettel csinálsz? Eddig az általam megkérdezettek 100%-a azt válaszolta, hogy igen. Ez a motiváltság. Szerintem nem is annyira a munkaerőhiány a baj, hanem a motiváltság azaz a munkaenergia pazarlása. Ha a motiváltságot emeljük, javítható a munkaerőhiány helyzet. Erről beszéltem többek között a Piac&Profit Munkaerő konferenciáján.  

 

A vezetőképzés új dimenziója: a motivációképesség fejlesztés
okt. 8.

A vezetőképzés új dimenziója: a motivációképesség fejlesztés

Nagyon boldog vagyok, hogy a HRKOMM Awardon Bronzérmes lett a GENPACT S2P részlegével végzett motiváció-térképezéses vezetői csapatépítési projektünk a Vezetőfejlesztés kategóriában. És mivel más díjat nem adtak ki a kategóriában, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a mi pályázatunk volt a legjobb a vezetőfejlesztésben idén! Különösen értékes számomra, hogy milyen nagy cégek között került említésre a projectünk.

Miért más a generációk motivációja?
szept. 28.

Miért más a generációk motivációja?

Sokszor felmerül, hogy a fiatal generációnak más motivációik vannak, mint az idősebbeknek. Eddigi tapasztalataim alapján foglalkozás típusonkent, munkahely típusonkent, élethelyzetenként személyenként változik, hogy mik az igazi motivatorok és miknek a hiánya tud demotivalni. Szinte biztos, hogy nem egyezik meg, hiszen a fiatal generáció több szempntból is  egészen más élethelyzetben van:

Partnereink

Partnereink alcím