Czagler Zsuzsa
0év vezetői tapasztalat

Czagler Zsuzsa

Motivational Maps Business Practitioner and Trainer for Hungary
Liberating Leadership Practitioner
ICF ACC Coach, Mentor, NLP Master
Managing Director, VIP Valued Inspired People

Hiszem, hogy lehetséges boldogan élni és közben a leghasznosabban hozzájárulni a világ fejlődéséhez. Célom, hogy megmutassam azoknak az embereknek, akik úgy érzik túlhajszoltak, stresszesek, demotiváltak, megakadtak magánéletükben vagy karrierükben, hogyan valósítsák meg azt az értékes életet, amire születtek.  Motivált emberként boldogabbakká és munkájukban is eredményesebbekké válnak. Ezáltal a cégek teljesítménye is nő. 

Boldogabb emberek = nagyobb teljesítmény = jobb világ

Szolgáltatásaink

Rólunk írták

Elégedett ügyfeleink
After hearing Zsuzsa tell her life story at a conference, I was compelled by her positive energy to reach out and ask for help. I am so happy I did. In a few short sessions, she helped me go from clueless to a structured plan for ...

After hearing Zsuzsa tell her life story at a conference, I was compelled by her positive energy to reach out and ask for help. I am so happy I did. In a few short sessions, she helped me go from clueless to a structured plan for my next career move. What makes Zsuzsa unique is that she is a great listener who guides you toward the truths that are just under the surface without pushing her own agenda. I really liked her flexibility with timing and the digital sessions because it removed the stress of having to get somewhere and this was really helpful with my baby. One of the most important lessons she taught me is that I already have my own formula for success and that I need to trust it. This is something I will cherish for the rest of my life.

Devon - expatriate in Hungary, 2019

Legfrisebb blogbejegyzések

Hírek a motiváció, az Ön és a szervezet fejlesztés világából.
ápr. 4.

Vezetői tippek HOME Officeban: Miben nem bíznak a vezetők home office kapcsán?

A járványhelyzet kapcsán sokszor felmerült, hogy sok vezető nem szívesen engedi home office-ra az embereit, mert fél attól, hogy nem fognak dolgozni. De vajon mitől félnek? Miben nem bíznak?

Március 31.-ei Motivációs Ügyeletünkön a résztvevők szerint a saját vezetői képességükben nem bíznak. Ez a "béke időben",  kisebb  céges változás kapcsán készült csapattérképes motivációtérképezési esettanulmány megmutatja, hogyan járul hozzá a a bizalmatlansághoz  a pontos egyéni és csapat motivátorok nem ismerete?

A vezetők motiválási képessége fejleszthető, a saját és csapat motivátorok iránt való tudatossá válásssal. Ezt segíti az Motivációtérképezési alapdiagnosztika. Ebben ajánluk fel segítségünket: 

márc. 20.

Vezetői tippek home officeban - Avagy a motiváció növeléséről

A motivációtérképezési tapasztalataink alapján gyors tippek a járványhelyzet demotivációs hatásának kivédésére.

Azonnali tippek:

- szervezeti vagy csapat küldetés megerősítése, a valóban megvalósítható célokra koncentrálva
- folyamatos, részletes kommunikáció, kérdések nyilvános megválaszolása
- az informális kommunikációs és egymás segítési lehetőségek szervezése kollégák számára
- azonnali nyilvános elismerés minden nap mindenkinek az eredményes munkáért
- lelki támogatók biztosítása a helyzet családi vonatkozásai miatt megroppant kollégáknak

A megoldást keresve és jövőre készülve:

- a fejlődés iránti fő motivátorokkal (alkotás, értelmes munka, autonomónia) rendelkezők erőteljes bevonása a céges tervek újra tervezésébe és megvalósításába, delegálással, hatáskör adással

Hogyan jutottunk erre a konklúzióra és miért fontos a motiváció? ......

Piac&Profit konferencia kapcsán a motivációról
okt. 11.

Piac&Profit konferencia kapcsán a motivációról

A VOSZ által végzett felmérésből az derült ki, hogy a válaszadók 68%-a nem dolgozna, ha nem lenne rászorulva. Szerintem nem ez az igazi kérdés, hanem ez: 
Szívesen keresnél-e pénzt, ha olyanért fizetnének, amit örömmel, élvezettel csinálsz? Eddig az általam megkérdezettek 100%-a azt válaszolta, hogy igen. Ez a motiváltság. Szerintem nem is annyira a munkaerőhiány a baj, hanem a motiváltság azaz a munkaenergia pazarlása. Ha a motiváltságot emeljük, javítható a munkaerőhiány helyzet. Erről beszéltem többek között a Piac&Profit Munkaerő konferenciáján.  

 

Partnereink

Partnereink alcím